Dyo's wifey

HOME ABOUT LINKIES BIASES GA BLOG FOLLOW DASHBOARD

Annyeong Haseiyo;  qtpie{s} . Ferra. Six{teen}top. Exostan. Multifandom. Kpoper. Kaisoo shipper.


-klik 8share untuk menambahkan pendapatan sambil berblogging SINI
-Sila click nuffnang sebelum follow!
-Like my fanpage & can exchange link!






© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Image from . Re-edit by me. Do tell me if I do not credit yours.
Segmen: I Adore My Bias by Amni and Dalilah
Selasa, 18 Disember 2012 | 5 exostan(s)


Assalamualaikum and Annyeong Haseyo. Dah lama Farah tak update blog and join mana-mana segmen. Farah join segmen ni sebab pasal kpop, hehehe. Farah suka sangat ada segmen mengenai kpop! Kepada mana-mana kpopers, siapa yang nak join segmen ni silalah klik banner diatas ni.

Syarat-syarat penyertaan: 

1. Warganegara Malaysia.
2. Follow blog Amni and Dalilah.
3. LIKE Fan Page AmniWjhh.

Cara-cara menyertai segmen:

1 Buat satu post tentang "Segmen: I Adore My Bias by Amni dan Dalilah".
2. Letak banner di atas dia dalam post tersebut dan linkkan ke post ini.
3. Jawab semua soalan yang diberikan.
4. Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni, di CBOX atau ditempat lain tidak akan dilayan.                               
5. Tinggalkan link entry anda di blog Amni, jika anda join segmen ini dari blog dia. 
    Manakala tinggalkan link entry anda di blog Dalilah jika anda join segmen ini dari blog dia.
6. Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan mereka tahu.
7. Tarikh tutup: Sebelum sesi persekolahan tahun 2013 bermula.

Soalannya:

1. Bila korang mula minat kpop?
    Since 2010.

2. Bias korang yang pertama korang minat siapa?
    The one and only that make me fall in love TOP's (Choi Seung Hyun).

3. Korang ada berapa bias?
    Banyak sangat! tak terkira dibuatnya.

4. Top 3 bias korang siapa?
     TOP, Yook SungJae and Luhan.

5. Kenapa korang minat dia?
    TOP, dia hensem sangat and suara dia boleh buat Farah cair sangat! Pakai baju apa-apa je dia sungguh bergaya and kacak. Ayat ku sungguh skema sekali. SungJae, dalam music video dia sungguh cool and suka tengok mata dia. Luhan, muka dia sungguh comel sekali sampai buat Farah terangau hendak mengahwininya, lol. Muka macam baby face.

6. Macam mana boleh minat dia?
    Terpengaruh dengan kawan masa Farah sekolah rendah. Masa tu darjah enam. Farah terdengar kawan Farah buka lagu tu, Farah ingat lagu tu macam india, lol. Bila search kat Youtube, masa tu jugak Farah minat gila kat TOP.

7. Gambar bias korang yang PALING korang suka?
    TOP


    SungJae



    Luhan

    

8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka?
    TOP, dalam lagu Hands Up - Big Bang. Suaranya sungguh buat hatiku tertawan sekali, lol. SungJae, dalam lagu Lover Boy - BTOB. Suaranya sangatlah merdu. Luhan, dalam lagu Maxstep - Younique Unit. Suka tengok tariannya and suara dia yang merdu.

9. Apa yang special pasal bias korang tu?
    TOP, dia seorang yang mysterious kerana dalam members Big bang dia jarang sekali shirtless depan fans dia. Suara dia boleh buat orang cair. SungJae, dia suka buat muka aegyo dia. Muka dia nampak kecomelan disitu. Luhan, tarian dia sungguh smart sekali.

10. Group KPOP mana yang korang paling minat sekarang?
      Big Bang, Exo, BTOB, Beast, Nuest, Ukiss, Super Junior and Shinee.

11. Music video KPOP yang paling korang minat apa? Nyatakan sebab.
      Midnight - Beast versi Jepun sebab videonya sangat menenangkan and AWESOME!

12. Korang pernah tak pergi showcase/konsert diaorang?
      Langsung tak pernah. Mahal sangat diaorang punya konsert and takda duit. Memang sedih :'(

13. Album KPOP apa yang korang ada sekarang?
      Langsung tak beli apa-apa album. sebab takda duit. Memang sedih sangat :'(

14. Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea..bias mana yang korang nak jumpa dulu?
      Mestilah Luhan! kalau boleh nak bawak member-member dia sekali datang kat Malaysia. Dalam mimpi jelah.

15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni.. apa ucapan korang untuk dia?
      To my lovely bias, TOP, SungJae and Luhan. Terima kasih kerana telah datang ke Malaysia walaupun saya tak tengok konsert awak. Thanks again kerana membuatkan hatiku sentiasa tertawan dengan awak. Harap bias ni akan kekal and tak nak dah tukar-tukar. Saya dah muak nak curang dengan awak lagi. Btw, saya tahu awak semua tak paham bahasa melayu. Sampai ketua pun awak takkan faham. Tunggu 10 tahun akan datang saya akan reti cakap hangul, lol.

Tag: Sesiapa kpopers yang baca entry post ni, maaf saya tak tahu nak tag siapa. 






Blogger Kay berkata...

:D !
sungjae !

 
Blogger Farah Hayati berkata...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

 
Blogger Farah Hayati berkata...

Yeah! Dia memang kacak :3

 
Blogger wajihahnazi berkata...

hey. thanks for joining my segmen^^

 
Blogger Farah Hayati berkata...

Welcome pleasure ;)

 

Catat Ulasan